Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пастърма»Домашна пастърма от свинско сърце

Домашна пастърма от свинско сърце

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Домашна пастърма от свинско сърце
Снимка: Геновева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"На масата винаги трябва да се сяда с домашно мезе, ето защо ви даваме рецепта за пастърмата от свинско сърце"

Необходими Продукти

  • свинско сърце - 1 бр.
  • сол
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • вода
  • червен пипер
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското сърце се почиства, измива и се разрязва, така че да се получи дълго парче. Покрива се обилно със сол и се оставят така 3 дена.

След като минат 3 дена, се измива, накисва се във вода, колкото да го покрие за 1 час, след което се излива водата и се добавя нова вода с 2-3 с.л. оцет.

Свинското сърце се кисне така за още 3 часа. Когато минат тези часове, водата се излива и отново го изкисваме в нова вода за поне 30 минути, за да не стане много солено и да няма миризма на оцет.

Накрая, върху вестник сипваме черен пипер, червен пипер, пушен пипер и съвсем малко чубрица (аз я добавям, защото я харесвам, ако искате не я добавяйте) - достатъчно, за да оваляме хубаво свинското сърце.

Пробиваме дупка с игла и конец, за да може да е удобно да закачим да се изсуши нашата домашна пастърма. Закачаме на проветливо място, но не на пряко слънце за 2-3 дена.

Проверявайте пастърмата и я приберете в торбичка и в хладилник, след като стане готова за ядене. Получава се страхотно мезе за вино.

Да ви е вкусно с домашната пастърма от свинско сърце!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
jubavo e i da se namaje s malko 4esnova pasta
26.12.2022 19:54