Свинско вретено с гъби и кашкавал

10/10/2020
"Когато всички у дома питат за вечерята, настървени от глад, кажете им, че свинското вретено с апетитна плънка е почти готово"
Приготвяне15 мин.
Готвене130 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 543
  • Преглеждания за месеца556
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте вратните пържолите и ги начукайте на тънко с дървено чукче.

В тиган сложете малко мазнина и запържете гъбите, предварително обелени и нарязани на филийки до златисто.

Добавете лука, нарязан на дребно, и пържете до карамелизиране.

Пържолите поръсете със сол, черен пипер и ригана. Сложете малко от плънката и завийте на руло.

Подредете в тавичка за печене. Налейте бирата и нарежете кравето масло.

Завийте тавичката плътно с алуминиево фолио. Печете в загрята фурна на 180 градуса 2 часа.

Махнете фолиото, поръсете всяко свинско вретено с кашкавал и върнете във фурната за около 10 минути или до запичане на кашкавала.

Извадете, оставете свинското вретено с гъби и кашкавал леко да се охлади и сервирайте.

Емайлирана ретро чиния с декор 22 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана ретро чиния с декор 22 см
6.50 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Емайлираната чиния с апетитна декорация ще допълни чудесно колекцията ви от съдове и прибори за хранене. Има емайлирано покритие, което не усвоява миризмата от отделните храни. Чинията е удобна за сервиране на порция любимо ястие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар