Усуканица с козе сирене и маслини

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
349
3k
2k
1k
4
15/10/2020
"Ще получите единствено комплименти, приготвяйки тази усуканица, защото си е майсторлък да я получиш такъв краен резултат"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца217
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тутманик

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като я разтворите в леко затоплено прясно мляко заедно със захарта. Покрийте съда и оставете за няколко минути.

В друг съд пресейте брашното и солта. Направете кладенче и добавете всички продукти за тестото.

Замесете меко и нелепнещо тесто. Намажете ги с малко зехтин или олио и покрийте със стреч фолио. Оставете на топло, докато удвои обема си.

През това време натрошете сиренето, а маслините обезкостете и нарежете на дребни парчета.

Готовото тесто разделете на три равни части. Всяка разточете на тънка правоъгълна кора, която намажете с меко масло. На първата сложете половината от сиренето. На следващата маслините и на последната останалото сирене.

Наредете ги една върху друга и навийте на не много стегнато руло. Усучете двата края, като леко издърпвате.

Навийте рулото на охлюв и го поставете в тава, застлана с хартия за печене. Оставете повторно да втаса за още 20-30 минути.

Смесете заделения жълтък с малко вода и намажете усуканицата.

Сложете тутманика да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути. По средата на печенето сложете лист алуминиево фолио, за да не прегори.

Усуканицата с козе сирене и маслини е готова.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
21.99 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар