Начин на приготвяне
Камбите се почистват и се измиват. Посоляват се отвътре и се оставят настрана. Булгурът се измива и се накисва в топла вода.
Нарязаният на ситно лук се запържва в мазнина, добавя се ситно нарязаните морков, гъби и чесън.
Готвят се за кратко и се добавят кедровите ядки. След 2-3 минути се добавя и изцеденият булгур.
Залива се със зеленчуковия бульон и се овкусява с подправките. Похлупва се с капак и се готви, докато
поеме водичката.
След това се дърпа от котлона, изчаква се леко да се охлади и след това се пълнят чушките. Подреждат се в тавичка и се слага два пръста вода.
Пекат се около 15-20 минути в загрята фурна на 180 градуса, след което се чупи по яйце на всяка чушка.
Посолява се и се пекат още 15-20 минути.
Цветните пълнени чушки с булгур и зеленчуци се сервират топли, по желание с кисело мляко.
Добър апетит с това богато зеленчуково ястие!