Цветни пълнени чушки с булгур и зеленчуци

ГабриелаГабриела
Готвач
166
1k
511
453
19/10/2020
"Есенна феерия в чиния под формата на цветни пълнени чушки - даваме ви рецептата, а вие подарете това щастие на цялото семейство"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо519
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се почистват и се измиват. Посоляват се отвътре и се оставят настрана. Булгурът се измива и се накисва в топла вода.

Нарязаният на ситно лук се запържва в мазнина, добавя се ситно нарязаните морков, гъби и чесън.

Готвят се за кратко и се добавят кедровите ядки. След 2-3 минути се добавя и изцеденият булгур.

Залива се със зеленчуковия бульон и се овкусява с подправките. Похлупва се с капак и се готви, докато

поеме водичката.

След това се дърпа от котлона, изчаква се леко да се охлади и след това се пълнят чушките. Подреждат се в тавичка и се слага два пръста вода.

Пекат се около 15-20 минути в загрята фурна на 180 градуса, след което се чупи по яйце на всяка чушка.

Посолява се и се пекат още 15-20 минути.

Цветните пълнени чушки с булгур и зеленчуци се сервират топли, по желание с кисело мляко.

Добър апетит с това богато зеленчуково ястие!

Метален инструмент за почистване на чушки и ябълки - 21 см-23%
Страхотна тавичка, която препоръчваме:
Метален инструмент за почистване на чушки и ябълки - 21 см
5.30 лв.
4.08 лв.
Виж ››

Практичната домакиня винаги има в кухненското си чекмедже удобен метален инструмент за почистване на ябълки и чушки

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар