Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа от пилешки дреболии

Супа от пилешки дреболии

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Супа от пилешки дреболии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Супата е страхотна, когато я направите с варена застройка, която уплътнява вкуса Остава само да я опитате"

Необходими Продукти

  • пилешки дреболии - 500 гр.
  • масло - 50 гр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1/2 с.л.
  • фиде - 1 к. ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените, измити и нарязани дреболии (без дробчетата) се заливат с вода, посоляват се и се варят на тих огън заедно с дребно нарязания лук почти до омекване. Тогава се прибавят фидето, дробчетата и дребно нарязаните домати, а малко по - късно - мазнината, оцветена от задушения в нея настърган морков и след това прецедена.

След свалянето на супата от огъня се добавят варена застройка, приготвена от киселото мляко, яйцето и брашното, и вкусовите подправки

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: