Солена торта с джоланче

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
432
3k
996
1k
23/10/2020
"Да знаете, че тази солена торта ще се превърне в любимка на всички на масата - да, джоланчето ще изиграе голяма роля за това"
Приготвяне60 мин.
Готвене240 мин.
Общо300 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо819
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джолана слагаме в тава и го намазваме хубаво с олио. В купичка разбъркваме меда със соевия сос. Намазваме хубаво джолана и поръсваме с подправките от всички страни.

Прехвърляме месото в глинен съд (гювеч). Ако е останала марината в тавата, добавете я към месото. Слагаме капака и в хладилника за 12 часа (цяла нощ).

На сутринта вадим от хладилника и слагаме директно във фурната за три часа. Първият час пекох на 200 градуса, след това два на 160. След като стане готово, изваждаме го на дъска и го оставяме да се охлади.

Картофите, обелени и измити, сваряваме. Отцеждаме водата, намачкваме с вилица хубаво и добавяме маслото, прясното мляко, сол и черен пипер.

Бекона навиваме на руло и прикрепяме с клечки за зъби. Отгоре го оформяме като роза. Поръсваме с пушен червен пипер и печем на 170 градуса за 20 минути.

Печения джолан го режем на три, като най-широката част я поставяме най-отдолу. Намазваме от всички страни и отгоре с пюре нашата вкусна солена торта. После поставяме второто парче месо и пак пюре. Отгоре слагаме най-малкото парче и завършваме с пюре.

Украсяваме солената торта с джоланче с розичките, листа от мента и каквото ви харесва. Това отдолу са пръжки.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Емайлирана ретро чиния с декор 22 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана ретро чиния с декор 22 см
6.50 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Емайлираната чиния с апетитна декорация ще допълни чудесно колекцията ви от съдове и прибори за хранене. Има емайлирано покритие, което не усвоява миризмата от отделните храни. Чинията е удобна за сервиране на порция любимо ястие.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар