Пай с круши и ябълки

НикиНики
Иноватор
422
3k
1k
553
2
Пай с круши и ябълки
Снимка: Ники
1 / 3
28/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Невероятно ароматен и вкусен пай с ябълки и круши - чудесен за уютните следобеди с приятели и чаша кафе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Студеното масло се нарязва на кубчета и се стрива заедно с брашното, трябва да се получат маслени трохи.

Добавяме орехите, яйцата (без единия жълтък) и захарта.

Бъркаме бързо, да не се разтопи маслото. Завиваме тестото и оставяме на хладно място за около час.

В купа прибавяме нарязаните на кубчета ябълки и круши, натрошените орехи, захарта и канелата и разбъркваме добре.

От тестото за пая отделяме 1/3.

Останалото тесто се разстила по дъното и стените на формата. Сипваме плодовата смес и я разпределяме равномерно.

Останалото тесто разточваме и изрязваме ивици и правим плетеница върху плодовия пай.

Мажем с жълтъка и печем пая с круши и ябълки в предварително загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: