Начин на приготвяне
Загряваме млякото в микровълнова фурна, но малко, да не е много горещо.
Сипваме го в купа и към него прибавяме маята, захарта и 4 с.л. брашно.
Оставяме за 20 мин да шупне, завито с кърпа, на топло.
При вече готовата мая прибавяме киселото мляко, яйцата, солта и олиото.
Пресяваме брашното и го добавяме постепенно, като не спираме да бъркаме внимателно, докато започне да се заформя тесто.
Поръсваме мястото, където ще месим с брашно. Прехвърляме сместа от купата и месим до получаване на меко тесто.
Оставяме да втаса 2 часа на топло, покрито със стреч фолио.
Готовото тесто разделяме на 13 топчета. Всяко от тях намазваме с олио и нареждаме в дълбока тавичка, намазана също с олио.
Оставяме да втаса още 30 мин.
Взимаме краве маслото и го разтапяме в тиган, като след това добавяме брашното и бъркаме, докато се запържи.
Оставяме да изстине малко и заливаме милинката.
Натрошаваме сиренето и го разпределяме около топчетата.
Печем във предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 - 45 минути до златисто.
Получава се изключително мека и пухкава милинка.
Да ви е вкусно! :)