Пилешки бутчета с праз в гювеч

ЗорицаЗорица
Гуру
975
8k
4k
3k
6
02/11/2020
"Вижте само какъв ароматен гювеч с пилешки бутчета и праз си спретнахме - и вие искате, нали, затова ви даваме и рецептата"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 155
  • Преглеждания за месеца515
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и отцеждат в гевгир.

В тиган се загрява маслото със олиото и пилешките бутчета се изпържват в мазнината до приятен златисто-кафяв загар. Прехвърлят се в друг съд и се овкусяват със сол, черен пипер, сушена мащерка и по желание с малко стрита сушена люта чушка.

В същата мазнина се изпържва почистеният и нарязан на едри колелца праз, поръсва се със щипка сол и постепенно се добавят нарязаните на тънки колелца моркови и нарязаните на лентички чушки.

Накрая се добавят наситнените скилидки чесън и подправки на вкус - мащерка, черен пипер, люта натрошена сушена люта чушка.

Всичко се прехвърля в гювеча, налива се горещия пилешки бульон и най-отгоре се нареждат пилешките бутчета.

Поръсват се със струйка олио, капакът се захлупва и гювечът се слага в долната част на фурната.

Пилешките бутчета с праз в гювеч се пече във фурната на 240 градуса с включен вентилатор около час и двайсет минути или до готовност.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар