Пържен праз

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Вкусотия, с която баба често ни гощаваше"

Необходими Продукти

  • праз - 4 стръка
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистете праза. Махнете най-горните листа.

Срежете до на две по дължина, а после и на ситни получкръгчета. Посолете го и го намачкайте с ръка.

Загрейте олиото. Добавете праза и пържете 7-8 минути на силен огън до омекването му.

Поръсете с черен пипер на вкус и поднесете с гарнитура сварен ориз, пържени картофи или туршия.

Пърженият праз е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: