Постна празена чорба с булгур и зелев сок

ЗорицаЗорица
Гуру
969
8k
4k
3k
6
20/11/2020
"Празена чорба с булгур - апетитна, чудесна за пости... и за гости"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 885
  • Преглеждания за месеца1884
  • Преглеждания за седмицата824
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера се налива олиото и се добавя ситно нарязаният праз лук и чесън. Щом лукът се задуши и поомекне, се налива разреденият с вода зелев сок.

Щом чорбата заври, се добавят предварително измитият булгур и целите или натрошени сушени люти чушки.

Чорбата се поръсва с ронената чубрица, добавя се мащерката и черният пипер на зърна и се оставя да къкри на умерена температура около 25 минути, като се разбърква от време на време.

Много вкусна и лека празена чорба, подходяща както за постите, така и за разтоварване след обилното хапване по време на празниците.

Постната празена чорба с булгур и зелев сок може да се консумира както гореща, така и студена.

Добър апетит!

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар