Телешко Бургиньон

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Телешко Бургиньон
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"За любимото червено вино е нужно едно добре приготвено телешко варено с картофки"

Необходими Продукти

  • телешко - 1 кг.
  • картофи - 4 бр.
  • праз - 1 стрък
  • пащърнак - 1 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците почистваме, измиваме и нарязваме според желания размер. Месото нарязваме на дребни кубчета.

В дълбока тенджера си загряваме мазнина и запържваме месото от всички страни.

Добавяме зеленчуците и подправките и ги запържваме заедно с месото.

Добавяме виното и топла вода.

Готвим телешкото варено на тих огън за около час и половина.

Поднасяме телешко бургиньон топло с чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: