Пълнена патица с ориз и ябълки

ЗорицаЗорица
Гуру
975
8k
4k
3k
6
23/11/2020
"Време да напълните патица с ориз и ябълки, защото рецептата е пред вас, а за нея всеки ден е подходящ"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 240
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се почиства, измива и подсушава. Поръсва се със сол, чер пипер, червен пипер, сушена майорана и олио и се намазва хубаво с подправките отвън и отвътре.

Оставя се поне за час-два, за да се овкуси.

За плънката се избират по-дребни червени и зелени ябълки, измиват се и без да се белят се нарязват на кубчета.

В тиган се загрява олиото и в него се задушава ситно нарязания лук. Добавя се оризът и кубчетата ябълка, наливат се постепенно две кафени чаши вода. Когато оризът понабъбне, се подправя на вкус - сол, черен пипер, мащерка и се дърпа от огъня.

С плънката се пълни патицата, отворът се зашива и птицата се прехвърля в тавичка с капак. Налива се около 300 мл вода, полива се със струйка олио, добавят се около патицата няколко цели дребни ябълки и се поръсват с подправки.

Тавата се захлупва и патицата се пече на умерена температура 160-170 градуса около час и половина или до готовност според теглото й.

Може да се долее допълнително вода по време на печенето в тавичката при нужда.

След като пълнената патица е готова, се оставя да поотдъхне половин час в топлата фурна преди да се поднесе.

Сервира се на порционни парчета с гарнитура от плънката и чаша ароматно червено вино.

Добър апетит и наздраве!

Пълнената патица с ориз и ябълки е много вкусна.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар