Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Пържени кюфтета от карфиол с лимец

Пържени кюфтета от карфиол с лимец

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Пържени кюфтета от карфиол с лимец
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
22/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • сирене - 400 г
  • лук - 2 бр.
  • яйца - 7 бр.
  • брашно от лимец
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържени кюфтета от карфиол с лимец - за любителите на безмесни рецепти.

Карфиолът се измива много добре и се начупва на малки парчета.

Слага се в тенджера и се залива със студена вода.

Вари се до пълното сваряване на карфиола.

Карфиолът се изважда и се слага в купа.

Намачква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Прибавя се натрошеното на дребно сирене и яйца 3 бр.

Лукът се почиства, измива и се нарязва на ситно.

Прибавя се към сместа.

Разбърква се много добре.

Прибавя се ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер.

Разбърква се много добре.

Постепенно се прибавя брашното от лимец до получаване на смес, от която да се оформят кюфтета.

Сместа се оставя да престои 30 мин.

Оформят се кюфтета от карфиол, които се овалват в брашното от лимец.

Яйцата 4 бр. се разбъркват на пяна.

Безмесните кюфтета се пържат в силно сгорещено олио, като предварително се потапят от двете страни в яйца.

Пържат се до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: