Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Нахут със спанак и азиатски подправки

Нахут със спанак и азиатски подправки

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Нахут със спанак и азиатски подправки6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Потапяме се в азиатската кухня с нахута със спанак и микс от ароматни подправки"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 буркан сварен или кен
  • спанак - ок. 200 г (2 - 3 шепи)
  • лук - 1 глава средна
  • чесън - 3 скилидки
  • кимион - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на ситно заедно с чесъна.

Задушавате ги в дълбок тиган или тенджерка с ок. 3-4 с.л. олио и малко вода.

Когато поомекнат, добавяте сварения нахут и почистения и нарязан спанак.

Продължавате задушаването и добавяте подправките - сол, смлян кимион, куркума и черен пипер.

Задушавате нахута със спанак и азиатски подправки за 5-10 мин до готовност на спанака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: