Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Пелмени с плънка от сирене и яйца

Пелмени с плънка от сирене и яйца

Пелмени с плънка от сирене и яйца
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14
"Насладете се почивните дни с чаша бяло вино и домашно приготвени пелмени с плънка"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйцa - 1 бр.
  • вода - 100 г
  • сол
  • брашно - 1 ч.ч.
  • За плънката
  • яйце - 1 бр.
  • сирене - 200 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцето, водата и солта се замесва тестото. Остава се за 30 мин в хладилник.

След това се разточва на тънка кора-1-2 мм. С чаша се изрязват кръгове.

Краищата на всяко кръгче се маже с разбито яйце.

Слага се плънка и се прегъва на две. Притиска се с вилица.

В тенджера се кипва вода със сол и като заври, се пускат пелмените.

Варят се, докато изплуват на повърхността.

Изваждат се с решетъчна лъжица и се поливат с разтопено масло.

Сервират се топли пелмени с плънка от сирене и яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: