Начин на приготвяне
Измиваме сьомгата и поставяме да се маринова.
Поставяме я върху хартия за печене и поръсваме с 1/2 лимонов сок, портокалов сок, бял пипер и сол.
Върху сьомгата поставяме два резена лимон с клонче розмарин.
Отгоре поливаме със зехтин и завиваме с хартията.
Поставяме във фурната и печем сьомгата за 10 минути на 200 градуса.
Сосът със сметана приготвяме по следния начин:
Смесваме царевично нишесте и водата.
В малка тенджера поставяме сметаната и млякото и оставяме да заврят.
Прибавяме царевичното нишесте, като разбъркваме постоянно.
Към сместа прибавяме останалия лимонов сок, горчицата и подправете със сол и черен пипер.
Оставяме така до желаната гъстота.
Сервираме печената риба със сместа, като поставяме парчето и поливаме със соса.
Печена сьомга със сметанов сос ще ви изненада приятно с вкуса си.