Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Сочно свинско печено на парчета

Сочно свинско печено на парчета

Сочно свинско печено на парчета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
20/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • стафиди - шепа
  • шампанско - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки свински хапки. Разтопете кравето месо в тиган и изпържете месото до златисто. Извадете и заделете. В същата мазнина изпържете лука, нарязан предварително на дребно.

Намалете котлона и пържете, докато се карамелизира. Обелете ябълката и нарежете на парчета. Добавете я в тигана заедно със стафидите. Изчакайте да омекнат и налейте шампанското. Върнете месото и изчакайте да заври.

Изключете и добавете сол и черен пипер. Разбъркайте и прехвърлете в тавичка за печене. Завийте плътно с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1, 5 часа.

Махнете фолиото и запечете за около 10 минути. Извадете печеното свинско на фурна и пасирайте зеленчуците в тавата. Поднесете в подходяща чиния, като сложите малко от соса, а отгоре парчетата сочно свинско.

Остава ви само да си сипете чаша червено вино със Сочно свинско печено на парчета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: