Начин на приготвяне
Измийте месото и го нарежете на малки свински хапки. Разтопете кравето месо в тиган и изпържете месото до златисто. Извадете и заделете. В същата мазнина изпържете лука, нарязан предварително на дребно.
Намалете котлона и пържете, докато се карамелизира. Обелете ябълката и нарежете на парчета. Добавете я в тигана заедно със стафидите. Изчакайте да омекнат и налейте шампанското. Върнете месото и изчакайте да заври.
Изключете и добавете сол и черен пипер. Разбъркайте и прехвърлете в тавичка за печене. Завийте плътно с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1, 5 часа.
Махнете фолиото и запечете за около 10 минути. Извадете печеното свинско на фурна и пасирайте зеленчуците в тавата. Поднесете в подходяща чиния, като сложите малко от соса, а отгоре парчетата сочно свинско.
Остава ви само да си сипете чаша червено вино със Сочно свинско печено на парчета!