Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Хрупкави солени бисквитки с чедър

Хрупкави солени бисквитки с чедър

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Хрупкави солени бисквитки с чедър
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
15
"Солените бисквитки с чедър си плачат за една вкусна разядка, как мислите"

Необходими Продукти

  • чедър - 150 грама зрял
  • брашно - 220 грама
  • краве масло - 100 - 110 грама на стайна температура
  • кисело мляко - 130 грама гъсто, пълномаслено
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кимион - около 2 с.л., на зърна
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете Чедъра и го разбъркайте с омекналото масло. Пресейте брашното в отделна купа и го ароматизирайте с няколко счукани зърна кимион.

Може да добавите и малко сол, но имайте предвид, че сиренето е солено.

Смесете брашното с чедъра, добавете киселото мляко с угасената в него сода.

Замесете гладко тесто, а ако необходимо си добавяйте още малко брашно. Ако пък тестото е прекалено твърдо, сипете още масло или лъжица мляко.

Откъсвайте малки топчета и ги сплесквайте между дланите си, за да оформите солена бисквитка. Наредете ги в тава с хартия за печене (ще трябват 2 тави).

Поръсете със зърната кимион и изпечете вкусните соленки в загрята на 180 градуса за около 15-18 минути. Поднесете ги изстинали в компанията на различни разядки или дипове.

Подходящи са за следобедна закуска или дори като мезе за риба.

Хрупкавите солени бисквитки с чедър са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: