Начин на приготвяне
Настържете Чедъра и го разбъркайте с омекналото масло. Пресейте брашното в отделна купа и го ароматизирайте с няколко счукани зърна кимион.
Може да добавите и малко сол, но имайте предвид, че сиренето е солено.
Смесете брашното с чедъра, добавете киселото мляко с угасената в него сода.
Замесете гладко тесто, а ако необходимо си добавяйте още малко брашно. Ако пък тестото е прекалено твърдо, сипете още масло или лъжица мляко.
Откъсвайте малки топчета и ги сплесквайте между дланите си, за да оформите солена бисквитка. Наредете ги в тава с хартия за печене (ще трябват 2 тави).
Поръсете със зърната кимион и изпечете вкусните соленки в загрята на 180 градуса за около 15-18 минути. Поднесете ги изстинали в компанията на различни разядки или дипове.
Подходящи са за следобедна закуска или дори като мезе за риба.
Хрупкавите солени бисквитки с чедър са готови.