Лесен домашен хляб без мая и без втасване

Моника ТраяноваМоника Траянова
Чирак
39
201
140
38
31/12/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 294
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате студеното мляко с оцета. Разбърквате и оставяте настрани за 5 мин.

Прибавете брашното, пресято с бакпулвера и солта. Замесете на набрашнен плот меко тесто.

Преместете тестото за хляб в тава с хартия за печене и оформете топче или го направете в продълговата форма като го сплескате леко отгоре.

С остър нож направете прорези и намажете хляба с киселото мляко.

Пече се в загрята фурна на 180°C за 40 мин.

Изчакайте поне 20 мин, преди да разрежете лесния домашен хляб без мая и без втасване, а най-добре и напълно да изстине.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар