Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лесен домашен хляб без мая и без втасване

Лесен домашен хляб без мая и без втасване

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Лесен домашен хляб без мая и без втасване3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - около 360 г (типово, но може и бяло)
  • кисело мляко - 1 ч.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате студеното мляко с оцета. Разбърквате и оставяте настрани за 5 мин.

Прибавете брашното, пресято с бакпулвера и солта. Замесете на набрашнен плот меко тесто.

Преместете тестото за хляб в тава с хартия за печене и оформете топче или го направете в продълговата форма като го сплескате леко отгоре.

С остър нож направете прорези и намажете хляба с киселото мляко.

Пече се в загрята фурна на 180°C за 40 мин.

Изчакайте поне 20 мин, преди да разрежете лесния домашен хляб без мая и без втасване, а най-добре и напълно да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Уникален хляб - плътен, вкусен, лесен и бърз за правене! Благодаря!?
24.10.2023 11:44