Домашен млечен хляб

04/01/2021
"Вероятно и на вас ви звучи интересно - защо просто не го опитате, домашният млечен хляб е просто страхотен"
Приготвяне1 мин.
Готвене20 мин.
Общо21 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворих маята в топлото мляко заедно със захарта и солта, в друга купа разбърках добре, яйцето, водата, киселото мляко и олиото.

След това добавих млякото с маята към яйчената смес, разбърках добре и започнах да добавям брашно и да меся.

Оставих да втаса в купата в леко загрята фурна за около 20 мин.

После прехвърлих в леко намазнена и набрашнена формичка, пак втаса домашният хляб, докато изпълни формичката.

Намазах домашния млечен хляб с жълтък и пекох на 200°C - до приятен кафеникаво златист загар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар