Лешникова торта

СисиСисиНовак
28/09/2012
"От нас идеята и рецептата - от вас изпълнението! И да не забравите да ни почерпите "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 799
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 300 гр.
  • брашно - 50 гр.
  • сухари - 50 гр.
  • ядки - лешници 200 гр.
  • ром - 3 к. ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • лукулусова смес
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците, захарта, солта и рома бием продължително на пяна. Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно, сухарът и лешниците, предварително настъргани.

Към добре разбитото тесто прибавяме разбитите на гъст сняг белтъци. Тортата печем в намазана с масло и поръсена с брашно форма около 40 минути в умерено топла фурна.

Изваждаме след като изстине и разрязваме на 2 блата. Пълним и покриваме с лукулусова смес. По желание отгоре може да шприцоваме захарна глазура на тънки линии във вид на решетка.

Няколко хубави лешника, чийто обвивчици са махнати служат за украсяване. Кремът може да е от разбито меко масло с пудра захар и бита сметана.

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Tanya
Tanya
27.11.2012 02:06
Нужно е обяснение за въпросната смес!!!
Каква е тази смес???!!!
0
0
Topato
Topato
12.02.2014 17:49
напишете "лукулусова смес" в търсенето и ще излезна статия за нея
0
0
даниела
даниела
28.09.2012 21:03
каква е тази лукулусова смес
0
0