Начин на приготвяне
Най-напред измийте айсберга. След като се отцеди, го накъсайте. Добавете тофуто, нарязано на парченца или лентички.
Нарежете филийките хляб на ситно, който трябва да бъде за вегани. Може да използвате стар хляб или да направите крутони.
Дресинга за салата Цезар се приготвя като се смесват всички съставки. Смелете ги в блендер за по-гладка консистенция.
Отделете половината от соса Цезар и го сипете при айсберга. Добавете тофуто и разбъркайте, за да се смесят.
Прехвърлете готовата зелена салата, поръсете с останалата част от дресинга, крутоните и чери доматите.
Салатата Цезар без месо е невероятно вкусна и определено ще ви допадне, дори да харесвате оригиналната рецепта с месо или аншоа.