Петел с картофи

ИвелинаИвелина
Чирак
857791711
Петел с картофи
Снимка: Ивелина
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Канете гостите, защото имате чудесна рецепта за основно - петел с картофи"

Необходими Продукти

  • петел - 1
  • пресни картофи - 12
  • бира - 250 мл
  • пилешки бульон - 2
  • чесън - 5 скилидки
  • масло - 250 г
  • зехтин - 100 /150 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маринатата се състои от 2 литра вода, 2 пилешки бульона, 5 скилидки чесън, 250 мл бира, 5 щипки куркума, 5 щипки червен пипер, 2 щипки черен пипер, 100 г масло.

Петелът се вари в марината 40 минути.

Оставя се в марината за 10 часа.

Картофките се разрязват на 2 и се варят в тенджера под налягане със сол и малко масло за 10 минути.

Смесват се 150 мл зехтин, 2 лъжици куркума, 2 лъжици червен пипер, 2 лъжици пикантина за пиле.

Картофките и петелът се намазват със сместа и се оставят да се изпекат във фурната до готовност.

Да ви е вкусно с този петел с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: