Оригинално турско реване

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
143
269
06/03/2018
"Сиропирано реване по класическа рецепта! Наслада за малки и големи, със спомен от детството!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
53 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо281 027
  • Преглеждания за месеца2847
  • Преглеждания за седмицата639
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена53

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Добре е първо да приготвите сиропа, за да има време да се охлади. Смесете водата и захарта и кипнете. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, добавете лимона, нарязан на филии и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта до получаването на пищна пяна. Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.

При непрекъснато разбъркване сипете олито. Постепенно се прибавят гриса, брашното, което сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.

Готовата смес се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Реването се изважда от фурната и още докато е горещо се залива с охладения захарен сироп. Гарнирайте по избор и .

Да ви е сладко - получава се страхотен турски сладкиш!

Цветна мерителна кана 500 мл-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветна мерителна кана 500 мл
4.00 лв.
3.08 лв.
Виж ››

Всяка домакиня трябва се въоръжи с мерителна кана в едната ръка, докато готви. Перфектните ястия се получават с перфектните мерки. Имате цели 500 мл вместимост на разположение.

Рейтинг

5 35
4 7
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Минна и Любо
Минна и Любо
20.08.2020 10:23
Няма да сбъркате, ако го направите!
0
0
Яница Николова
Чудесно!
0
0
Теодора  Иванова Каменова
За първи път правя реване, наистина точна и сполучлива рецепта, Благодаря !
0
0