Начин на приготвяне
Добре е първо да приготвите сиропа, за да има време да се охлади. Смесете водата и захарта и кипнете. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, добавете лимона, нарязан на филии и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.
Разбийте яйцата със захарта до получаването на пищна пяна. Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.
При непрекъснато разбъркване сипете олито. Постепенно се прибавят гриса, брашното, което сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.
Готовата смес се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.
Реването се изважда от фурната и още докато е горещо се залива с охладения захарен сироп. Гарнирайте по избор и .
Да ви е сладко - получава се страхотен турски сладкиш!
Ако обичаш турските специалитети, опитай и този сочен турски кекс или това вкусно ашуре.
Коментари
Няма я в рецептата