Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Шницели»Шницели с телешки дроб

Шницели с телешки дроб

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Шницели с телешки дроб
Снимка: Ники
2 / 3
19/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Шницели с телешки дроб, на които им липсва само една салата, за да бъдат перфектното хапване"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 3 щипки
  • соев сос - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дроба почистваме от ципите измиваме и подсушаваме.

Оформяме го на пържолки и с помощта на чукче за месо начукваме, трябва да стана с дебелина около 5 мм.

В куба си смесваме разбитото яйце, пресовани чесън, солта, содата, соевия сос, захарта и майонезата.

Разбъркваме добре и шприцавяме към дроба.

Оставяме на хладно за поне 2 часа .

В тиган си нагряваме олио. Дроба потапяме в брашно и пържим шницелите до готовност.

Поднасяме паниран дроб топъл с прясната салата и чаша червено вино.

Бон Апети с тези вкусни шницели с телешки дроб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: