Печено ярешко с уникална марината

Печено ярешко с уникална марината

20/01/2021
"Печено ярешко с уникална марината - думите са излишни"
Приготвяне10 мин.
Готвене150 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • ярешко месо - 1.5 кг
  • соев сос - 40 мл
  • олио - 40 мл зехтин
  • чесън - 5 бр. пресовани скилидки
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • горчица - 1, 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол
  • бяло вино - 200 мл
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ярешкото се измива и нарязва на порции. С помощта на вилица или нож се боде на няколко места, за да може да се овкуси по-добре.

В голяма купа се слагат всички подправки и се разбъркват. Месото се намазва обилно с маринатата.

Поставя се в тава и се завива с фолио. Хубаво е да престои поне 3 часа, но може и повече.

При печенето се прибавят в тавата виното и вода. Запечатва се отново с фолио и се пече на предварително загрята фурна на 180 °C около 2 ч. - 2.30 ч.

Тъй като всяка фурна е различна, е желателно след втория час да се отвори фолиото и да се прецени дали ще трябва още да се пече ярешкото на фурна.

Когато месото е готово, се маха фолиото, за да може да се запече.

По желание може да се добавят гьозум или пресен лук към това печено ярешко с уникална марината.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар