Начин на приготвяне
Агнешкото месо се измива много добре. Слага се в тава с капак, в която ще се пече. Залива се с бялото вино и се оставя за 20 мин. на хладно.
Джинджифилът се разбърква с горчицата и брашното от чесън до получаване на хомогенна смес.
След като месото престои, се изважда от тавата и се слага върху дъска. С горчичената смес се намазва от всички страни.
Виното се изсипва в купа, в която се прибавя кърито, черният пипер, сол и олио. Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
Месото се връща в тавата. Залива се от двете страни с бялото вино с подправки. Оставя се за 1 час на хладно.
Пече се под капак 2 часа в предварително загрята фурна на 180 градуса, след което капакът се премахва и агнешкото месо в горчичен сос се пече 30 мин.
Апетитно печено агнешко за уютните вечери у дома!