Начин на приготвяне
Сварявате картофите с кората до полуготовност. Пробвайте с вилица - като боднете картофа, да е леко мек, а не да се разпада.
След като сварите картофите, ги охладете със студена вода. Обелете ги и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см.
Наредете кръгчетата картофи в тава с хартия за печене, намазана обилно с олио.
Обелете и минете с преса за чесън скилидките. Намажете от пасирания чесън върху всяко картофено кръгче.
Поръсете картофените кръгчета с копър (може и замразен, нарязан на ситно). Посолете картофите и ги полейте леко с олио.
Печете разкошните картофи соте на загрята на 250 градуса фурна до златисто.
Получават се страхотни, ароматни картофи соте с чесън и копър на фурна, без вредното пържене.