Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Най-лесно приготвените франзели

Най-лесно приготвените франзели

Най-лесно приготвените франзели4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • зехтин - 4 с.л.
  • мая - 10 г или 1 с.л. суха
  • сол - 1 ч.л./
  • вода - 340 мл топла /2 ч.ч. без един пръст/
  • брашно - 600 г /или 5 ч.ч. универсално пшенично/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размерът на чашата, която използвам, е 200 мл.

Първото, което правим, е да си пресеем брашното в купа и да си направим кладенче. Работи се с дървена лъжица.

След като сме си направили кладенче, изсипваме топлата вода, маята, солта и зехтина.

Разбъркваме малко, докато се смесят съставките, и чак тогава с помощта на лъжицата започваме да загребваме от брашното.

Продължаваме да разбъркваме, докато се поеме брашното и чак тогава изваждаме на плота и започваме да месим с ръце.

Когато поеме всичкото брашно, намазваме съда с олио и поставяме тестото вътре и затваряме с капак.

Така оставяме да престои 1 час, за да може да втаса. Вадим на плота и отново омесваме. Разделяме го на 3 части.

Всяка една от частите оформяме като топка и започваме да точим.

Можем да оформим нашите франзели и с ръце, като след това започваме да навиваме от единият край към другия, а накрая стискаме краищата.

Вземаме си тавичка с хартия за печене и поставяме трите хлебчета. Покриваме с кърпа и оставяме за 20 минути.

След изтичането на времето, премахваме кърпата и с помощта на нож правим разрези.

Отгоре намазваме с олио и поставяме най-лесно приготвените франзели в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: