Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешката кавърма-кебап на Звездев

Пилешката кавърма-кебап на Звездев

Пилешката кавърма-кебап на Звездев
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • лук - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червена
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • кафява захар - 1 к.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • мащерка
  • доматено пюре - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки, лука на полумесеци, а чушката на парчета.

В тиган загрейте мазнината. Изпържете месото до златисто.

Извадете и заделете. В същата мазнина запържете лука.

Сложете солта и захарта. Разбъркайте и добавете чушките.

Изчакайте малко и сложете червения пипер, доматите и доматеното пюре.

Върнете месото, запържете за кратко кавърмата и изключете.

Прехвърлете пилешкия кебап в тавичка за печене.

Печете пилешкия кавърма-кебап на Звездев в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава кавърма стана!
07.04.2024 20:29