Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Меджадра - леща с киноа

Меджадра - леща с киноа

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Меджадра - леща с киноа2 / 2
22/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • киноа - 200 г
  • лук - 1 глава кромид
  • зехтин
  • чесън - 2 скилидки
  • джоджен - 2 стръка /1 ч.л. сух/
  • къри - 1 ч.л.
  • сол
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте киноата и я сварете в подсолена вода за около 10 минути. Извадете я и я оставете добре да се отцеди.

Сварете лещата до готовност. Загрейте зехтина и запържете ситно нарязаните лук и чесън. Оставете зеленчуците да се запържат за около 1 минути и добавете стрития джоджен и останалите подправки.

Смесете всички продукти и изсипете в подходящ съд за печене. Меджадра се пече около 15 минути в предварителна загрята на 180 - 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
мерси за рецептата!много пъти съм я пратила и става много вкусна!
09.02.2015 17:25