Пиле с кускус

Пиле с кускус

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
03/08/2011
"Вкусно пилешко, сготвено в най-добрите традиции на Арабската кухня"
Приготвяне10 мин.
Готвене75 мин.
Общо85 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 010
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кускусът се сварява, като във водата се натрошава 1 кубче пилешки бульон.

В голям тиган се запържва ситно нарязаният лук. Слагат се подправките и пилето, нарязано на парчета и се запържва до златисто. Прибавят се нахутът, които е предварително сварен, доматите и второто кубче бульон, разтворено в 300мл. вода. След като заври, се добавят морковите – на колелца и тиквичката – на кубчета.

Ястието се посолява и се оставя на по - слаб огън около 20 минути, или докато омекнат зеленчуците.

Сервира се върху сварения кускус.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар