Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Печена патица с бекон и билки

Печена патица с бекон и билки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Печена патица с бекон и билки
Снимка: Ivelina
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Каква по-подходяща плънка за печената патица от бекон и билки, просто не се сещаме"

Необходими Продукти

  • патица - 1 добре почистена
  • черен пипер
  • розмарин - 1 стрък
  • сол
  • свинска мас
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • картофи - нарязани на клинове
  • моркови - нарязани
  • За пълнежа
  • бекон - 4 тънки филийки
  • розмарин - 1 стрък, накълцан
  • мащерка - 1 ч.л. или 2 стръкчета прясна
  • чесън - 10 скилидки и повече на вкус
  • градински чай - 1 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви една от най-големите класики в приготвянето на патица - традиционна рецепта за фестивала на патицата в Италия. Лесна рецепта за приготвяне. При готвенето ароматът на билките овкусява неустоимо нашата патица .

Приготвям я с чесън, розмарин, сол и черен пипер. Оставям да си почине през нощта, след което увивам в филийки бекон, отвътре и понякога отвън. Дори съм приготвяла само с бекон във вътрешността без никакви овкусители.

След това отива във фурната и за да стане крехка, я увивам в алуминиево фолио, така че да не стане прекалено суха.

След като почистите патицата, изгорете останалите пухчетата! Натъркайте патицата отвътре и отвън със солта, черния пипер и розмарина.

Навлажнете вътрешността със струйка зехтин или масло, след което подредете в отвора филийки бекон, розмарин, салвия, мащерка, чесън (скилидки), за да се свържат с аромата на билките.

Затворете патицата, като я зашиете с игла и конец и я поставете във вече намазана със свинска мас правоъгълна тава. Върху нея се излива масло и се поставя в предварително загрята фурна на 180-200°C, като от време на време се намокря с вино.

Завийте тавата с пълнената патица с алуминиевото фолио. По средата на готвенето (около 45 минути) добавете картофите и морковите. След около час и половина сервирайте гореща вече готовата патица на фурна.

Добра вариация е да добавите галета, разбити яйца и нарязан пресен магданоз към пълнежа за печена патица с бекон и билки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: