Кюфтета от леща с млечен сос

Кюфтета от леща с млечен сос5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • чеън - 2 килидки
  • лук - 1 глава
  • лимони - 1/2 бр. / сока/
  • яйца - 1 бр
  • хляб - 1 филия сух
  • подправки - сол, черен пипер, чубрица
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • За соса
  • кисело мляко - 1/4 кофичка
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата хубаво и я накиснете в топла вода за 30 минути.

След това я сложете в тенджера заедно с две чаени чаши вода и оставете да заври. Щом заври, добавете 1 ч.л. сол и варете 20 минути.

През това време нарежете копъра и магданоза на ситно. Чесъна обелете и накълцайте на ситно. След това обелете морковите и ги настържете. Лука нарежете на ситно.

Щом лещата се свари, я прецедете през гевгир и добавете морковите, лука и чесъна, разбъркайте и оставете да изстине. След това към нея добавете яйцето, хляба, копъра и магданоза, брашното, олиото, лимоновия сок, подправките и разбъркайте добре.

Ако сместа ви се струва рядка, добавете още брашно. След като сместа е готова, оформете от нея кюфтета и ги подредете в тава с хартия за печене.

Печете зеленчуковите кюфтета в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути.

Поднесете със сос, който се прави, като се смесят всички съставки и се разбърка добре. Да ви е сладко!

Кюфтетата от леща с млечен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: