Булгур със спанак

Булгур със спанак
Снимка: Анонимен
1 / 2
01/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Неочаквано добра комбинация от булгур със спанак - стана ни любима"

Необходими Продукти

  • булгур - 200 г
  • спанак - 400 г листа
  • лук - 200 г кромид
  • моркови - 200 г
  • кампари - 200 г/чери домати
  • зелен лук - 8 стръка
  • копър - 4 стръка
  • червен пипер
  • сол
  • олио
  • гореща вода - 700 мл
  • заливка
  • яйца - 4 L
  • кисело мляко - 200 г 3.6% или повече
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г саламурено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не жалете средства - подбирайте най-добрите продукти.

Съдове:

Голяма купа

Голям плосък тиган 26 см min

Тава 42 см min.

1. Нарежете лука и морковите на малки кубчета.

2. Нарежете спанака, зеления лук и копъра. Смесете ги в купа.

3. Нарежете доматите.

2. В сгорещено олио запържете лука и морковите.

3. Добавете сол ~10 г и червен пипер ~ 20 г.

4. Добавете булгура с ~10 г сол.

5. Добавете вряла вода ~ 500 мл.

6 . Намалете огъня. При нужда добавяйте вода, докато спре да поема и започне да ври.

7. Свалете от котрона. Прехвърлете в купа. Покрийте с капак сварения булгур.

8. Сгорещете олио. Задушете с ~ 10 г сол спанак заедно с лука и копъра, докато спанакът леко омекне.

9. Добавете спанака със зеления лук и копъра към булгура. Разбъркайте. Изсипете в тава. Наредете доматите със срязаната страна нагоре, така че да покрият цялото ястие.

10. Печете вкусната запеканка в предварително загрята до 180°C фурна ~ 15 мин (докато доматите се позапекат, а плънката заври).

През това време разбъркайте яйцата с киселото мляко, настърганото сирене и кашкавал.

11. Залейте булгура със спанак със заливката. Върнете във фурната. Печете до готовност ~ 15 мин (до поява на тъмни петна и златист цвят на заливката).

Този булгур със спанак е изключително вкусно и полезно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: