Начин на приготвяне
Не жалете средства - подбирайте най-добрите продукти.
Съдове:
Голяма купа
Голям плосък тиган 26 см min
Тава 42 см min.
1. Нарежете лука и морковите на малки кубчета.
2. Нарежете спанака, зеления лук и копъра. Смесете ги в купа.
3. Нарежете доматите.
2. В сгорещено олио запържете лука и морковите.
3. Добавете сол ~10 г и червен пипер ~ 20 г.
4. Добавете булгура с ~10 г сол.
5. Добавете вряла вода ~ 500 мл.
6 . Намалете огъня. При нужда добавяйте вода, докато спре да поема и започне да ври.
7. Свалете от котрона. Прехвърлете в купа. Покрийте с капак сварения булгур.
8. Сгорещете олио. Задушете с ~ 10 г сол спанак заедно с лука и копъра, докато спанакът леко омекне.
9. Добавете спанака със зеления лук и копъра към булгура. Разбъркайте. Изсипете в тава. Наредете доматите със срязаната страна нагоре, така че да покрият цялото ястие.
10. Печете вкусната запеканка в предварително загрята до 180°C фурна ~ 15 мин (докато доматите се позапекат, а плънката заври).
През това време разбъркайте яйцата с киселото мляко, настърганото сирене и кашкавал.
11. Залейте булгура със спанак със заливката. Върнете във фурната. Печете до готовност ~ 15 мин (до поява на тъмни петна и златист цвят на заливката).
Този булгур със спанак е изключително вкусно и полезно ястие.