Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Суши»Триъгълен Кимбап със спанак и яйца

Триъгълен Кимбап със спанак и яйца

Триъгълен Кимбап със спанак и яйца
Снимка: Илиана Първанова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Лесен триъгълен Кимбап със спанак и яйца – за един чуден обяд по азиатски"

Необходими Продукти

  • За 2 бр.
  • кори нори - 1 лист (водорасли)
  • ориз - 1 ч.ч. сварен предварително
  • спанак - 2/3 ч.ч. нарязан
  • яйцa - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка малка
  • сусамово масло - около 1 ч.л. на вкус
  • хималайска сол - 2 - 3 щипки на вкус
  • черен пипер - 1 щипка по желание
  • черен сусам - 1 с.л. семена
  • шарлан - 1 - 2 с.л. нерафинирано слънчогледово масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за този вкусен кимбап измерваме с помощта на чаена чаша с вместимост 250 мл.

Приготвяме спаначения пълнеж, като в тиган, загрят с малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), сипваме на ситно нарязана скилидка чесън, разбъркваме, за да активираме вкуса и аромата му.

Към чесъна в тигана добавяме спанака - пресни листа на ситно нарязани. Посоляваме ги с 1 щипка хималайска сол, разбъркваме ги и захлупваме тигана за кратко, за да омекнат.

В купичка разбъркваме яйцето с 1 щипка сол, с помощта на вилица и го добавяме към леко омекналия спанак в тигана. Следва непрестанно разбъркване с бъркалката за няколко минутки, като разтрошаваме големите парчета, така че да се получи като бъркани яйца със спанак - на малки парченца. След като яйцата са преминали достатъчно термична обработка, сваляме от котлона.

Отделно в купа сипваме ориза, който е предварително сварен в оризоварка с малко сол, шарлан и черен пипер и е вече изстинал. Овкусяваме го допълнително с още малко хималайска сол, сусамово масло, черен пипер и разбъркваме заедно с суров черен сусам.

Взимаме листът водорасли Нори и го прегъваме на две и разделяме с ножица на две половинки.

Разделяме ориза на 4 части. На ръка оформяме плосък триъгълник (с дебелина около 1-1.5 см). Поставяме го посредата на едната половинка кора Нори. Върху ориза поставяме малко от спаначения пълнеж (около 1 с.л. пълна) и отгоре захлупваме с втори триъгълник от ориз. С двата горни ъгъла на листа Нори завиваме оризовия пълнеж, като ги прехлупваме, а между тях поставяме няколко сварени оризови зрънца, за да се слепят. Крайчетата прегъваме и слепваме от долната страна на триъгълника.

Поднасяме прясно приготвен, за да може да е с възможно най-наситен вкус, аромат и свежест.

Лесен триъгълен Кимбап със спанак и яйца – за един чуден обяд по азиатски.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: