Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Меки и пухкави милинки

Меки и пухкави милинки

Меки и пухкави милинки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Време е да забъркаме пухкавите милинки за закуска, че всички у дома ги очакват"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 или 600 г
  • мая - 25 г прясна
  • сол - 1 ч.л
  • захар - щипка
  • краве масло - 50 г разтопено
  • вода - 300 мл топла
  • за плънката
  • сирене - 200 г
  • краве масло - 100 г меко
  • за намазване
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата. Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Добавете всички продукти (без маслото) и замесете меко тесто.

Доизмесете го, като слагате по малко от кравето масло до пълното усвояване.

Готовото тесто сложете в намазнена тавичка и с ръцете издърпайте по дъното, докато я изпълни.

Намажете с кравето масло, поръсете с натрошено сирене и затворете краищата на квадрат.

Обърнете тестото и намазнете тавичката. Отново раздърпайте с ръцете, масло, сирене, затворете и така общо четири пъти.

Обърнете тестото за последно и раздърпайте да заеме тавичката.

Разрежете с нож на парчета и намажете с кравето масло. Оставете на топло пухкавите милинки да втаса за половин час.

В купичка разбийте яйцето с киселото мляко. Намажете тестените закуски и печете в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

Извадете, охладете и поднесете.

Източник: Ева Тонева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: