Японска пица

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Японска пица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бекон - 100 г пушен
  • скариди - 100 г коктейлни или рулца раци
  • зеле - 150 - 200 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • джинджифил - 1/2 ч.л. настърган
  • брашно - 100 г
  • бульон - 160 мл пилешки /рибен/
  • кори нори - 1 - 2 листа
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • сол
  • олио
  • за светлия сос
  • майонеза - 5 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • за тъмния сос
  • кетчуп - 3 с.л.
  • сос уорчестър - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се смесва с бульона. Добавят се предварително разбитите яйца и продуктите се разбиват много добре с помощта на тел. Добавя се ситно настърганото зеле и пресования чесън. Прибавят се ситно нарязаните скариди.

Сместа се уплътнява с галета и се поръсва с настърган джинджифил. Всичко се обърква много добре.

Намазняваме дъното на тиган и го загряваме много добре. Слагаме вътре 1 черпак от сместа и разпределя добре по повърхността. Запича се за 3-4 минути на умерена температура. Покриваме с 3-4 филийки тънко нарязан бекон, обръщаме и запичаме от другата страна.

По този начин приготвяме и останалите японски пици.

В купичка разбъркваме продуктите за светлия сос. Прибираме в хладилник за да се огладят добре. Правим същото с продуктите за тъмния сос.

Поднасяме пиците с двата вида сос и тънко нарязаните кори Нори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
52
41
31
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Не съм опитвала японска пица,не бях и чувала.Предизвика любопитството ми.
13.05.2016 10:04