Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с кайма, ориз и бял сос

Пълнени чушки с кайма, ориз и бял сос

AvrorAvror
Новак
247
Пълнени чушки с кайма, ориз и бял сос11 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Вадете големите чинии, защото тези уникални пълнени чушки не бива да се сервират в малки"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 бр.
  • За плънката
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 100 г консервирани
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 1 (за предпочитане червена)
  • моркови - 1 - 2
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • За соса
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загряваме мазнина и запържваме до златисто нарязаните на ситно лук, чесън, моркови и чушката. Слагаме каймата да се запържи. Прибавяме ориза. Прибавяме червен пипер и доматено пюре, овкусяваме със сол, чубрица и магданоз.

Махаме семките от чушките (избушваме ги) и ги пълним с готовата плънка. Подреждаме чушките в тавичка и заливаме с топла вода, колкото да ги покрие до половина.

Печем пълнените чушки около 40-45 минути във фурна, загрята на 180 градуса.

Приготвяне на соса:

Разбиваме яйца с кисело мляко и добавяме брашно. Наливаме бульона от печените чушки при яйчената смес, като разбъркваме непрекъснато.

Сервираме пълнените чушки заляти с няколко лъжици от соса.

Ако обичаш пълнени чушки, опитай и другите ни предложения за пълнени чушки с кайма и пълнени чушки с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
514
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ами разбира се ,че не се вари.Нали се залива с горещия бульон.Перфектни са!!!!!!¡
02.12.2023 13:44
1
Анонимен
Анонимен
Аз не варя соса. Забърквам яйцата, млякото и брашното, в тази смес изливам врелия сос от чушките, /това, разбира се се пресича/, и после връщам всичко обратно в тавата, като запичам още малко.
25.09.2021 15:59
5
1
Albena Angelova
Albena Angelova
харесва ми тази рецепта, пробвах я и станаха чудесни чушките :)
11.07.2016 19:33
9
Илияна Димова
Илияна Димова
Дали ще се получи да залеем чушките със сосчето и малко да запечем във фурната
31.01.2016 16:43
7
1
1
Покажи всички подкоментари
стеф
стеф
Как разбърквате непрекъснато!!?
01.09.2015 20:04
1
2
Надя
Надя
Разбитите яйца, кисело мляко и брашно могат да се добавят и в последните 5 минути от приготвянето на чушките като заливка.По този начин също стават страхотно!
22.07.2015 16:30
3
1
Малин
Малин
Не е написано никаде, че за приготвяне на соса, сместа от яйцата с киселото мляко и брашното трябва да се загрее на котлона и след това да се добави бульона и да поври до леко сгъстяване. ( )

Соса ми стана горчив и не ставаше за употреба :(
25.12.2014 13:57
3
2
1
Покажи всички подкоментари
Евгени Иванов
Евгени Иванов
Здравей!
Искам да питам дали трябва да покрия тавата във фурната?
Благодаря предварително!
27.09.2014 16:06
1
1
1
Покажи всички подкоментари
NADYA
NADYA
почвам да ги приготваям да видим какво ще се получи
27.02.2014 21:15
1
Камъче
Камъче
Какъв бульон, та той нали е изврял по време на печенето??? (моят мозък е буден!)
13.01.2014 13:41
3
8
1
Покажи всички подкоментари
айвънчо
айвънчо
Бульона от печените пълнени чушки е врял и затова като се прибави към яйчената смес при непрекъснато разбъркване е готов за заливане на порцията чушки преди сервиране!(уж сте домакини а задавате тъпи въпроси,че размърдайте заспалите си мозъчета....)
01.12.2013 22:28
14
8
ира
ира
а соса не трябва ли да заври
01.12.2013 22:00
7
4