Начин на приготвяне
Нарязваме на цели ленти по дължина патладжаните и тиквичките.
Намазваме с олио, посоляваме и печем на грил или грил тиган. Всяка лента разрязваме по диагонал и редим в кръгла тава с падащо дъно (26 см).
Взимаме резен тиквичка и го поставяме на дъното (от средата до край), другото поставяме плътно по ринга, като краят остава да виси извън тавата.
След това по същия начин поставяме патладжан, като страните се застъпват малко с тези на тиквичката. И така редим тиквичка, патладжан, тиквичка, докато покрием цялата тава.
Сваряваме 6 картофа. Нарязваме ги на шайби. В тиган запържваме 3 глави лук Шалот, нарязани на ситно. Добавяме каймата, запържваме. Добавяме 3 скилидки настърган чесън и ситно нарязан магданоз.
Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер, бял пипер и пушен червен пипер. Разбъркваме и готвим до готовност на каймата. Добавяме 200 г смлени домати от буркан и готвим още 5-6 минути. Сместа разделяме на две части.
В кръглата тава най-отдолу редим ред картофи. Поръсваме със сол. След това едната част от каймата заглаждаме хубаво. Хаотично поставяме кубчета сирене. Редим отново картофи и завършваме с кайма. Поставяме отново кубчета сирене.
Взимаме един по един всеки край от патладжана и тиквичките и поставяме отгоре. Така покриваме солената торта. Притискаме много внимателно.
Махаме ринга и отгоре поставяме клонка чери домати.
Тортата от патладжани, тиквички и кайма е изключително вкусно и ефектно предястие за близки и гости!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа