Пъстърва с ориз и праз на фурна

07/04/2021
"Пъстървата е сред най-предпочитаните риби, затова днес ви представяме една чудесна рецепта, която да приготвите съвсем скоро"
Приготвяне15 мин.
Готвене42 мин.
Общо57 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 300 - 320 г
  • пъстърва - 1 бр. голяма /или 2 по - малки/
  • чубрица - 1 щипка ронена
  • лимони - 1/2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • олио - 60 мл
  • сушени зеленчуци - 1 с.л. подправка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете праза - бяла част и светлозелени листа. Запържете за кратко, докато омекне. Сложет към него подправки - сол, черен пипер, чубрица. Сложете и ориза. Гответе две минути.

Сложете в тава за печене. Сипете в нея вода или рибен бульон - количеството е според използвания вид ориз за вашия рибник. Изсипете сушенит зеленчуци и сол, ако има нужда.

Предварително измита и изчистена пъстърва се овкусява със сол и лимон. Добавя се при ориза и течността.

Тавата с се слага в 200-градусова затоплена фурна и се пече за половин час или до хрупака коричка на рибата.

След това може да сервирате пъстървата с ориз и праз на фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар