Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Класическа желирана пача със свински крачета

Класическа желирана пача със свински крачета

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Овкусете с оцет и сервирайте тази класическа желирана пача със свински крачета студена"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1/2
  • свински крачета - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 2 листа
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата и свинските крачета се заливат със студена вода, така че да се покрият.

Когато водата заври, се изхвърля, а главата и крачетата се изплакват още веднъж, за да се отмие пяната.

Изплаква се и тенджерата. Всичко се слага отново да се вари. Добавят се солта, дафиновият лист и пресованият чесън.

Когато главата и крачетата започнат да се разпадат, се изваждат и се обезкостяват. Бульонът се прецежда и в него се връщат обезкостените крачета и глава.

Пачата се разсипва в подходящи купички и се оставя за няколко часа, за да се стегне и да се желира.

Класическата желирана пача със свински крачета се сервира студена.

По желание допълнително се овкусява с оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: