Руло от свински джолан

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Руло от свински джолан
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
27/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Насладете се на това малко нестандартно, но доста апетитно солено руло от свински джолан"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
  • бахар
  • дафинов лист
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да се свари избраният свински джолан, е хубаво да се опърли. И след като хубаво се е зачервил, се измива и се поставя в тенджера под налягане. Към него се добавят морковите, лук, няколко скилидки чесън, бахар, дафинов лист, черен пипер и сол.

Джоланът се сварява за 40-50 минути, или докато месото омекне.

Изважда се от бульона, получен в използваната тенджера под налягане, и се оставя леко да се охлади.

Внимателно се разрязва от едната страна и костта се премахва.

Така разтвореният джолан се прехвърля върху стреч фолио.

Останалият чесън се пресова и с него се намазва разтвореният джолан. Поръсва се с червения пипер. Тук може да импровизирате и да използвате предпочитани подправки.

С помощта на фолиото, джоланът се навива на свинско руло. Пристяга се с фолиото и се оставя на студено да стегне.

Соленото руло се нарязва на филийки. Гарнира се със салата от чери домати или др.

Приятен апетит с това неустоимо Руло от свински джолан!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: