Начин на приготвяне
Преди да се свари избраният свински джолан, е хубаво да се опърли. И след като хубаво се е зачервил, се измива и се поставя в тенджера под налягане. Към него се добавят морковите, лук, няколко скилидки чесън, бахар, дафинов лист, черен пипер и сол.
Джоланът се сварява за 40-50 минути, или докато месото омекне.
Изважда се от бульона, получен в използваната тенджера под налягане, и се оставя леко да се охлади.
Внимателно се разрязва от едната страна и костта се премахва.
Така разтвореният джолан се прехвърля върху стреч фолио.
Останалият чесън се пресова и с него се намазва разтвореният джолан. Поръсва се с червения пипер. Тук може да импровизирате и да използвате предпочитани подправки.
С помощта на фолиото, джоланът се навива на свинско руло. Пристяга се с фолиото и се оставя на студено да стегне.
Соленото руло се нарязва на филийки. Гарнира се със салата от чери домати или др.
Приятен апетит с това неустоимо Руло от свински джолан!