Начин на приготвяне
Измийте много добре агнешкото месо. Прехвърлете го в тенджера, залейте го с вода, колко да го покрие и посолете.
Щом течността кипне и започне да се образува пяна, с помощта на решетъчна лъжица я обирайте. Варете до готовност.
Може да използвате и тенджера под налягане, за да се свари по-бързо агнешкото.
Извадете свареното месо и го накъсайте на малки парченца.
В подходяща тенджера запържете почистените и наситнени зеленчуци, добавете към тях от прецедения от варенето бульон.
Добавете фидето и овкусете с подправките. Прибавете и месото, оставете агнешката супа да се вари на бавен огън.
Когато фидето се свари, свалете от котлона.
Пригответе си застройката. Разбийте киселото мляко с брашното и жълтъка. Сипете част от супата, за да темперирате продуктите и сипете внимателно в супата.
Разбъркайте и върнете на котлона, изчакайте супата да заври отново.
Поднесете готовата супа в компания на чесън с оцет и люта чушка.
Агнешката чорба с кисело мляко е много вкусна.