Задушени картофи със свинско на тиган

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
10/04/2021
"Картофки и свинско - комбинацията, която никога няма да ни омръзне"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо730
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • свинско месо - 200 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско с картофи е класическа комбинация, която никога няма да ни омръзне.

Обелете и измийте картофите на резени, посолете и поръсете с черен пипер на вкус и чубрицата, разбъркайте и оставете настрани.

Измийте месото, подсушете и нарежете на малки кубчета или ивици, запържете в нагрятото олио до златисто в дълбок тиган.

Обелете и нарежете лука на тънки ивици и ги добавете към свинските хапки, запържете за кратко.

Прибавете картофите към тях и задушете до готовност на картофите, като се стараете да не се разпаднат. Бъркайте, за да не залепнат. Стават почти като пържени.

Задушени картофи със свинско на тиган сервирайте със салата със спанак и домати.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар